stderr

Jakub Jedelský

Jak na Svoboďáček®

Dneska jen krátce a z trošku jiného soudku aneb kam mě zavála klíčová slova.

V záplavě linuxových dotazů jsem totiž odhalil, že někdo přes Google na tomto webu hledal recept na svoboďáček. Absolutně netuším, jak ho to sem mohlo dostat, i když pravda, takových nevysvětlitelných dotazů je víc. Já ale, jakožto velký fanoušek tohoto nápoje, zrovna tento dotaz nemůžu nechat bez nepovšimnutí..

Ti co mě sledují na Twitteru nebo mí fejsbůkovští přátelé si před Vánocemi mohli všimnout, že jsem se (mimojiné) zmiňoval o tepém, sladkém, ulepeném nápoji. Jo, to je ten Svoboďáček®. Tradičně ho prodávají na Vánočních trzích v Brně (na Svoboďáku, kde jinde, že jo), jinde a jindy jsem ho nikdy neviděl. Naštěstí jeho výroba není tak moc složitá a já Vám ji zde prozradím.

To označení registrované obchodní značky (®) zde všude píšu záměrně, protože Svoboďáček je opravdu registrovaný.

Tak tedy, jak na ten Svoboďáček®:

  • Připravte si deci teplé medoviny
  • Připravte si deci (teplého) svařáku
  • Připravte si panáka rumu
  • Připravte si plátek citronu

Vše připraveno? Tak už máme skoro hotovo: to tekutý slejte dohromady, přidejte citron a tadááá! Svoboďáček® je připraven.

Dobrou chuť!